Výhody zboží z druhé ruky


úspora a životní prostředí

Na naší platformě nesmírně populární jsou nejen akční nabídky na nové zboží. Čím dál častěji si zákazníci vybírají výrobky z ukončených leasingů a z tak zvané druhé ruky. Také trh retourů si získává stálé další příznivce a odběratele zboží z různých kategorii.

Stroje a nářadí

Koupě použitého nářadí je pro mnoho firem skvělou příležitostí na levné zásobovaní profesionálním vybavení. Mnohdy starší modely mají delší životnost oproti novým (vyrobeným v Číně) ekvivalentům. Navíc použita pří výrobě technická řešení bývají daleko lepší než u těch novějších „ekonomických“ výrobků.

Počítače a notebooky

Použité notebooky a stolní počítače z leasingů dovážené k nám z bohatších států (např. Německo, Švédsko) mohou být nejen levnější ale i kvalitněji volbou. Mnoho zahraničních firem se zbavuje kvalitních zařízeni, které jsou zcela funkční a mnohdy líp vybavené, výkonnější a co nejdůležitější – levné. Kromě repasovaných výrobku stane se, že narazíte dokonce na zboží již leželo jen ve skladě jako založí a je nahrazeno novějším modelem.

Domácí spotřebiče

Hodně populární skupina zboží – nejčastěji jsou vídány celé palety plné velkých a malých spotřebičů, kterým se říká paletové zboží. V případě velkých domácích spotřebičů se z pravidla jedná o palety se zbožím jednoho druhu, například, jen pračky, ledničky, myčky. Malé domácí spotřebiče se častěji vyskytují jako paletové zboží sestavené z mnoha různých výrobků. Takové nabídky se vyznačuji velkým ziskovým potenciálem pří dalším prodeji.

Náhradní díly

Velká část použitých zařízení a spotřebičů zatříděných jako poškozené je určená na náhradní díly. Servisy s ochotou se zásobují takovými komponenty. Důvodem je nejen nízká cena, mnohdy až 80% zlevněná, dalším důvodem je možnost nabídnout konkurenční ceny svých služeb. Má to ještě jednu velkou výhodu – získaní dílů již jsou velmi obtížné k sehnání, nebo dokonce patří k modelu, který se už nevyrábí.

Na závěr – koupě použitého zboží to nejen finanční úspora, to také vliv na sníženi produkce škodlivých pro životní prostředí odpadů.

A nezapomeňte se pří koupi použitého zboží přesně seznámit se stavem zboží a provézt pečlivou prohlídku 😉