A, B nebo C grade. Co to znamená?


barevné ledničky

Velmi často prodejci (velkoobchodníci, diskontní prodejný, dodavatelé, distributoři) u zveřejňovaných nabídek uvádí různé kvality a původy zboží. Tyto produkty mohou být repasované, použité, nové, opravené, z vystav, z vrátek atp.

Pak se ale stává, že definovaný stav zboží není úplně srozumitelný. Na našich webových stránkách jsme představili krátký popis, který umožní prodejci tyto skupiny správně popsat. Přesto stav a kvalita výrobků jsou nejčastěji definovány skrz různé třídy. Toto řešení používá většina výrobců, protože je ono nejpopulárnější a pomáhá popsat produkty rychle a stručně.

Druhy, kvality čí třídy jsou definovány písmeny A, B a C. Ale co to přesně znamená?

GRADE A – obecně platí, že tyto produkty jsou nové, ale někdy bez obalu, s poškozeným obalem nebo v náhradním obalu. Mohou to být také výrobky bez příslušenství nebo bez přídavného hardwaru (v případě spousty telefonů nebo vypočtení techniky).
GRADE B výrobky zatříděné do teto skupiny nesou stopy opotřebení nebo málo viditelné škrábance. Za zboží B třídy se považuje předměty s mírnými kosmetickými vádami – tzv. Vády na kráse. Jsou to především telefony, domácí spotřebiče, výpočetní technika, šperky, hodinky a další
GRADE C kritérium používané pro výrobky s vadami nebo stopami užívání, které jsou viditelné. Někdy produkt má mírné poškození, které lze snadno opravit. Někteří výrobci používají toto kritérium když chtějí popsat repasované nebo opravené produkty

Jednotlivé stupně tak mají usnadnit dodavateli popis svých výrobků a kupujícímu mají pomocí vybrat nejvhodnější zboží. Obecně platí, že klasifikace produktů podle třídy definuje vzhled a stav zařízení. Nicméně, buďte vždy opatrní a obraťte se na prodejce před uskutečněním nákupu, protože interpretace popisu se může lišit v závislosti na dodavateli a kupujícím.