Najít spolehlivého dodavatele není hračka!


Potřesení rukou a spolupráce

Aneb kde a jak hledat dodavatele?

Mnoho začínajících, a také zkušených, obchodníků se vždy dřív nebo později ocitne před otázkou, kde hledat dodavatele pro svůj obchod, prodejnu, eshop čí stánek. Napsat dobry podnikatelský záměr neboli byznys plán je sice důležité, ale když přijde na věc, spousta lidí prostě neví kam jít.

Existuje samozřejmě několik cest jak dodavatele shánět. Můžete navštěvovat veletrhy, můžete zadávat poptávky a spoléhat na doporučení. Můžete pak hledat na webových stránkách a diskuzních fotrech nebo v sociálních sítích… Internet je v dnešní době největší pokladnici informaci, ale zároveň největším sídlištěm podvodníků.

Pokud už se rozhodnete hledat dodavatele na internetu, tak určitě chcete si danou firmu prověřit, a už teto fázi vzniká spoustu otázek. Zda je ta firma skutečna? Čí je tento zdroj informaci seriózní? Jestli prodejce skutečně vlastní zboží které nabízí nebo je to jen překupník?

V dnešní době kdy prostřednictvím internetu může prodávat kde kdo, podvodnicí opravdu nechybí. O to víc spolehlivý dodavatel pro dlouhodobou spolupráci je opravdicky poklad. Pokud nechcete se zdržovat dlouhodobým a složitým překopáváním internetu, často bez uspokojujících výsledků, řešením mohou být specializované portály B2B se zaměřením na velkoobchod. Takovým portálem je právě Merkandi které sdružuje velkoobchody, velkosklady, dodavatele, výrobce, prodejce a další, předem námi prověřené subjekty, z celého světa.

Díky členství Merkandi máte v jednom místě celou databázi prověřených velkoobchodů. Jejich nabídky denně zveřejňujeme na 13 jazykových verzích. Kromě velkého množství nabídek, uživatel má možnost rovnou kontaktovat prodejce, nejen přímo ze stránky (z pozice kontaktního formuláře), ale také telefonický čí mailem. Mnoho prodejců Vás také rádo uvítá na návštěvě. Pří té příležitostí budete mít možnost prohlídky zboží přímo ve skladu.

Nalezení dobrého dodavatele a navázaní ovocné spolupráce je klíčové pro úspěch v podnikaní. A pokud nenajdete ve své zemi zajímavé zboží, není třeba se omezovat jen do velkoobchodů ze své vlastí. Takový dodavatel z ciziny může nejen zpestřit nás sortiment a také zkušeností ale navíc může Vám otevřít cestu k podnikání v jiné zemí.

Merkandi tvoří nejen firmy z celého světa, a také cely náš tým, který je Vám k dispozici. Tak neváhejte se zeptat na cokoliv. Moc rádi Vám také poradíme.

 

Můžete se s námi také podělit o Váše zkušeností. Navštivte náš Facebook!

Vaše Merkandi